Rádio Good water Nezařazené Nedělní novinka: Mylions z Brna představují nové album II. Mylion

Nedělní novinka: Mylions z Brna představují nové album II. Mylion

Nedělní novinka: Mylions z Brna představují nové album II. Mylion post thumbnail image
1 0
Read Time:3 Minute, 45 Second

V nedělní premiéře na rádiu Good Water zazní od 20 hodiny nové album II. MYLION brněnské rockové formace Mylions. Bohatý zvuk, skvělá instrumentální práce a vynikající zpěv zaujme nejen mnohého rockera. Rádio Good water poslouchej: https://play.radiogoodwater.cz

Recenze alba

Bohatě nabitý zvuk, vynikající instrumentální práce a skvělý zpěv – to jsou první dojmy po poslechu druhého alba brněnské kapely Mylions s názvem “II. MYLION”. Album zcela jistě stojí za poslech.

Vokální výkony Miloše Hořínka jsou vynikající a kapela ukazuje svou schopnost kombinovat různé zvuky do jednoho stylového celku. Toto již druhé album přináší posluchačům jedenáct skladeb, které ukazují vysokou kvalitu této formace. Muzika se pohybuje v žánrové oblasti rocku, ale nabízí i tvrdší prvky, což mu dává velmi zajímavý zvukový mix.

Kapela předvedla skvělou práci při nahrávání a mixování, což se projevuje v každé skladbě. Každý nástroj je slyšet velmi jasně a jejich harmonická kombinace je dokonalá. Kromě toho jsou texty písní velmi silné a výrazné, což dodává hudbě ještě větší sílu.

Téměř tucet skladeb a každá originál

Album nabízí širokou škálu různých stylů rockové hudby, od energických až po balady, a každá skladba má své vlastní jedinečné rysy. Určitě stojí za zmínku skladba “Kdybych já byl kovářem“, která se sice jedná o převzatou píseň, ale v novém podání zaujme kdejakého rockera.

Skladba “Katedrála” je pomalého stylu, ale postupně nabírá na síle a rozvíjí se, aby se zase sklidnila jako samotná atmosféra katedrály stínů. Zpěvák Miloš Hořínek v této písni zpívá o katedrále, otázkou je zda jako o symbolu nebo o konkrétní stavbě. Hluboký text evokuje potencionální návštěvníky, kteří se do katedrály vydávají hledat odpovědi na své otázky a problémy. Hudba v této skladbě je velmi pestrá a obsahuje mnoho změn rytmu a nálady. Celkově se jedná o velmi výraznou skladbu, která umí zachytit krásu a sílu katedrály a přenést ji do hudby. Mě co by posluchače při poslechu skladby napadá jedno z nejkrásnějších a nejvýznamnějších míst v Brně – katedrála sv. Petra a Pavla.

Další zajímavou skladbou z nového alba je “Carpe Diem“. Tato skladba vychází ze stejnojmenného latinského výrazu a nese v sobě pozitivní poselství. Rychlý a energický rockový song nás nabádá k tomu, abychom si život užívali naplno a neodkládali na později.


Celkově se jedná o velmi výrazné album, které nabízí několik velmi silných momentů a skvěle vystihuje mnoho emocí a nálad. Kapela Mylions je skvělá v tom, že dokáže skloubit různé styly rockové hudby a vytvořit z nich něco svého. Album II. MYLION je určitě jedním z těch zajímavějších rockových alb, které se v poslední době na české hudební scéně objevilo, a rozhodně stojí za poslech.

Křest nového alba se uskutečnil v pátek 21. dubna 2023 v klubu Melodka v Brně. Jedná se o druhé album rockové kapely MYLIONS. Před kapelou Mylions vystoupila na křtu kapela Morava, hrající melodický rock. Přilákala mnoho fanoušků a svým výkonem nastavila tu správnou koncertní atmosféru.

Dle ohlasů z křtu si MYLIONS dali opravdu záležet na přípravě zvuku. “Sice to zabralo dost času, ale nakonec se nám to vyplatilo, protože zvuk byl vynikající.”

Frontman a výborný kytarista Miroslav Horňák vytvořil veškerou hudbu na novém CD, text napsal známý baskytarista a grafik Libor Machata. Klávesák Jan Vrchota je postaral o grafiku a Pavel Kunčík o fotografie, fotil i na křtu. CD vzniklo ve studiu Sonidos. Křtem provázela výborná moderátorka a zpěvačka Daria Hrubá (kapela Loretta), která také do toho pořádně opřela u mikrofonu spolu se zpěvákem Milošem Cukero Hořínkem. Zvuk zhutnila druhou kytarou Mirkova manželka Pavla Horňáková (Loretta).

První Mylion a sestava Mylions

Mirek Horňák založil brněnskou kapelu Mylions na podzim roku 2017 a po několika personálních změnách se složení ustálilo na Miloši Hořínkovi (zpěv), Mirkovi Horňákovi (kytara, zpěv), Janu Vrchotovi (klávesy, zpěv), Michalu Biskupovi (bicí) a Liboru Machatovi (basová kytara, zpěv).

V roce 2018 kapela vydala zatím první CD „ První Mylion“ a začátkem tohoto roku uvedla první videoklip k songu „Den poté“. Po vydání prvního alba kapela vystoupila také na Masters of Rock 2019. Internetový časopis Rockpalace ocenil nové CD titulkem “První MYLION, to je parádní záležitost!”. Zde je odkaz na profil kapely: https://www.facebook.com/Mylionsmusic/

Rádio Good Water přináší nový pravidelný blok vysílání, který se věnuje celým albům méně známých (nejen) českých kapel. Posluchači se mohou těšit na premiéru každou neděli od 20 hodin a reprízu následující pátek od 18 hodin. Tento blok se zaměřuje hlavně na muzikanty, kteří chtějí zaujmout široké publikum svou originální hudbou a zajímavými texty.

předchozí novinkové album: Nové album a premiéra ve vysílání: DneskaNe – Z krve Tvý

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %